Groepen

Bij Sportvi worden kinderen in verschillende groepen opgevangen. De indeling is gebaseerd op leeftijd. Dit om de sport- en beweegactiviteiten goed te kunnen laten aansluiten op de wensen, de belevingswereld en het ontwikkelingsniveau van de kinderen.

De groepsindeling:

  • Zwemmers; 4 en 5-jarigen
  • Springers; 6 en 7-jarigen
  • Lopers; 8 tot en met 12-jarigen
 

Zwemmers

De jongste kinderen (4 en 5-jarigen) behoren tot deze groep. In deze groep is er plek voor 20 kinderen, begeleidt door twee pedagogisch medewerkers.

Dagelijks worden er verschillende sport- en spelactiviteiten, afgestemd op het ontwikkelingsniveau van de kinderen, aangeboden. Het voornaamste doel is om kinderen kennis te laten maken met verschillende sporten. Elke week zal dit een andere sport zijn.

Heeft u een vraag over deze groep of wilt u weten of er nog een plekje vrij is, dan kunt u een mail sturen naar martijn@sportvi.nl. Wilt u uw kind aanmelden voor de Zwemmers, dan kan dat via het aanmeldformulier.

Springers

6 en 7-jarigen behoren tot deze groep. In deze groep is er plek voor 20 kinderen, begeleidt door twee pedagogisch medewerkers.

Voor deze kinderen bieden wij sport- en spelactiviteiten aan, die aansluiten bij de belevingswereld en het ontwikkelingsniveau. Elke week staat er een andere sport- en/of spelactiviteit centraal en wordt er gewerkt met verschillende verschijningsvormen. Hierdoor leren kinderen kennis te maken met de sporten uit het verenigingsleven, maar ook met spelactiviteiten zoals Levend Stratego, bootcamp, buskruit en Kubb.

Heeft u een vraag over deze groep of wilt u weten of er nog een plekje vrij is, dan kunt u een mail sturen naar martijn@sportvi.nl. Wilt u uw kind aanmelden voor de Springers, dan kan dat via het aanmeldformulier.

Lopers

De oudste kinderen (vanaf 8 jaar) behoren tot deze groep. In deze groep is er plek voor 24 kinderen, begeleidt door twee pedagogisch medewerkers.

Voor deze kinderen wordt er elke week een andere sport aangeboden. Dit om het breed motorisch opleiden te bevorderen en kinderen uiteindelijk een passende sportkeuze te laten maken. Deze kinderen zijn wat ouder en hebben al meer kennis over verschillende sporten. Zij zullen dan ook vaker in de verschijningsvorm ‘wedstrijd’ spelen om alle geleerde vaardigheden uit de andere verschijningsvormen te kunnen toepassen. In dit proces worden zij begeleidt om goed te leren omgaan met winst en verlies. Er is ruimte voor ieder kind om zijn behoeftes en talenten te ontwikkelen.

Heeft u een vraag over deze groep of wilt u weten of er nog een plekje vrij is, dan kunt u een mail sturen naar ramon@sportvi.nl. Wilt u uw kind aanmelden voor de Lopers, dan kan dat via het aanmeldformulier.